Info
Start Info Bedrijf Fotoalbum Favorieten

 

Start
Info
Bedrijf
Fotoalbum
Favorieten

Uit de krant.

Specialist in autotransmissie en Turbotechniek

BTS: van T-Ford tot Cadillac

Aan de rand van Heerlen op een groot industrieterrein ligt Bart's Transmission & Turbo Shop.

Van buiten wijst niets erop dat we hier te maken hebben met een specialist zoals je er in de wijde omtrek geen kunt vinden.

Eenmaal binnen valt het oog meteen op een stel fantastisch mooie auto's , zo te zien van Amerikaanse snit. Verder valt op hoe rustig en vooral hoe schoon het hier is.

Wij zijn dan ook geen gewoon garagebedrijf, legt eigenaar Bart Schillings uit. We zijn een revisiebedrijf voor automatische versnellingsbakken en turbomotoren.

Dertig jaar geleden begon hij met sleutelen en sinds 7 jaar zwaait hij de cepter over zijn eigen bedrijf. Veel klanten komen uit Duitsland, maar ook uit landen als Zweden en Spanje. Ik ben misschien wel bekender in het buitenland dan in de eigen regio, aldus Schillings. Mijn specifieke vakkennis krijg ik natuurlijk niet vanzelf. Ik zit 2 keer per jaar in Amerika om de systemen van de nieuwste modellen te bestuderen.

Veel klanten kopen hun auto via een zogenaamde grijze importeur. Dat wil zeggen dat wij altijd de eerste zijn die deze transmissie in onze werkplaats hebben. Een dealer ziet ze de eerste 3 jaar niet wegens de fabrieksgarantie.

Hij maakt gebruik van de modernste testapparatuur. De auto wordt gekoppeld aan een zogeheten scanner. Zo krijgt hij een indicatie van het probleem en weet hij in welke richting hij verder moet zoeken. Uiteindelijk bepalen zijn eigen kennis en ervaring de precieze aard van het probleem.

Iedereen kan terecht bij BTS, van werkman tot directeur. Automatische versnellingsbakken vind je net zo goed in een kleine Fiat als in een dikke Jaguar. Een kanttekening wil de heer Schillings daarbij plaatsen: wie bij ons komt moet weten dat we rustig de tijd nemen voor ons werk. We streven naar de hoogste kwaliteit en die kunnen we niet leveren als we onder grote druk moeten werken. 

Het bedrijf zou met gemak kunnen uitbreiden. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Steeds meer mensen willen een ‘automaat’, zeker zij die regelmatig in de file staan.Helaas voor de heer Schillings valt het niet mee om goed personeel te vinden. En dan te bedenken dat ze met dit werk een goede boterham kunnen verdienen en dat we uitstekende opleidingsmogelijkheden bieden, zowel intern als extern. Voor geďnteresseerden loont het dus de moeite contact met ons op te nemen.