BROCCOLI MET TOMATENSAUS

750 gr broccoli
zout
nootmuskaat

Voor de saus:

2 uien
2 eetl. (olijf)olie
2 blikken gepelde tomaten
1 blikje (70gr) tomatenpuree
1 theel. gedroogde basilicum of 1 eetl. verse basilicum
1 theel. suiker
½ theel. zout
vers gemalen zwarte peper



Maak de broccoli schoon en kook hem gaar in water met zout en nootmuskaat (15 minuten).
Laat de groente uitlekken en houd haar warm. Maak ondertussen de saus als volgt: pel de uien en snijd ze fijn.
Verhit de olie tot er een lichte damp afkomt. Doe daar de uien in en laat ze op een matige warmtebron smoren tot ze zacht maar niet bruin zijn.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, basilicum, suiker, zout en wat peper eraan toe.
Zet de warmtebron heel laag en laat de saus sudderen onder af en toe roeren.
Wrijf na 45 minuten de saus door een zeef, breng deze op smaak en giet hem over de broccoli.











                                                       Succes!..........................................