Op zoek naar een muzikaal verleden:
Jean Antonietti werd op 28 Januari 1915 geboren. Na zijn opleiding aan het Conservatorium voltooide hij zijn studie bij de bekende Beethoven vertolker Frederik Lamond en Tabernal. Johanna Martzy en Jean Antonietti

In 1934 maakte hij zijn debuut in het Kurhaus met het Residentieorkest en sinds die tijd trad hij regelmatig op als solist, kamermuziekspeler en begeleider.

Met wereld beroemde kunstenaars als Elisabeth Schwarzkopf, William Primrose, Johanna Martzy, Tossy Spivakovsky, Margerita Perras en Tibor de Machula reisde hij door West-Europa en Zuid-Amerika.

Ook trad hij bij verschillende orkesten o.a. onder leiding van Piere Monteux en Eduard van Beinum, op als solist. Hij heeft vele radio recitals gegeven en waarschijnlijk nog meerdere solisten begeleid.

Jean Antonietti is in 1994 op 79 jarige leeftijd overleden.

Gelukkig heeft een groot liefhebber van viool muziek in Engeland, Glenn Armstrong bij toeval opnames ontdekt van Johanna Martzy. Hij was hier zo van onder de indruk dat hij een biografie over haar leven wilde schrijven, en deed zich de moeite om na te vorsen welke opnamen er nog waren om deze weer op de markt te brengen op CD en Vinyl LP. Johanna Martzy en Jean Antonietti

Er zijn o.a. opnames van werken van Cesar Franck uit 1959, Maurice Ravel uit 1965, Ludwig van Beethoven uit 1951 en 1956 reeds op cd uitgebracht. Zelfs in Japan zijn oude DGG opnames uit de vijftiger jaren heruitgegeven.

Van Johanna Martzy zijn ook opnames met Istvan Hajdu, Paul Szabo en het Bayrische Rundfunk orkester, weer op CD verkrijgbaar.

De opnames worden uitgebracht onder het Label COUP d’ ARCHET.
P.O. Box 1306
Bristol BS99 2GG
England

Verkoopadressen zijn mij op dit moment helaas niet bekend. Ook weet ik niet of de biografie van Johanna Martzy al is uitgebracht.

Het zou mij een genoegen zijn over Jean Antonietti meer te ervaren. Onder andere over concerten, recensies en eventuele opnames, ook als solist.


Iedere info is welkom.