Niagara Falls, Ontario, Canada

en tevens, New York, USA.

 

CND-Falls-autumn.jpg (12490 bytes)

Deze plaats bestaat dus twee keer en het zijn ook twee aparte dorpjes in twee landen. De Amerikanen en Canadezen zijn er dol en trots op. De grillige watervallen maken van dit dorpje  het grootste toeristische trekpleister van Canada. Jaarlijks komen er zo'n 12 miljoen mensen van de gehele wereld een kijkje nemen. De watervallen vormen de grens tussen Canada en de USA, om precies te zijn tussen de staten Ontario en New York State.

ViewpointCND-Falls.jpg (6619 bytes) Er zijn twee grote watervallen te bewonderen en het zicht van de Canadese kant is zonder twijfel de mooiste van de twee. De Canadese kant is beter bekend onder naam Horseshoe Falls. Deze reusachtige waterval heeft de vorm van een hoefijzer, een hoogte van 56 meter en een totale lengte van 550 meter. Er zijn verschillende uitzichtspunten en bij één kom je wel heel dichtbij.  Het water dondert vlak voor je ogen de diepte in. Besef wel dat het erg druk is. Erger je niet omdat weer de Japanners op een foto moeten, of Duitsers die het in de heimat 'Alles fiel schöner finden', of aan Nederlanders die zich naar voren duwen, of Amerikanen die de Horseshoe falls een lachertje vinden. Zie er maar de lol van in en wanneer je goed kijkt dan is het best wel komisch.

De Niagara watervallen zijn een geschenk van de natuur (één der wereldwonderen), maar het wordt toeristisch uitgemolken tot en met. Aan de directe omgeving mag gelukkig niets worden veranderd, maar het dorpje Niagara Falls, en met name de Canadese kant, is veel te toeristisch. Zaken en panden die geen binding hebben met Niagara Falls staan er toch, bijvoorbeeld 'Hollywood Movie World' of een zeeaquarium. Wanneer je toch het dorpje ingaat is het een tip om 'Screamers' te bezoeken. Dit is een spokenhuis met levende mensen als acteurs. Best een ervaring om mee te maken, omdat de acteurs goed opgaan in hun rol USA-NiagaraFalls-2.jpg (6788 bytes)

 

Hiernaast zie je 'Rainbow-bridge' en je ziet meteen waarom deze zo heet. Deze brug is de verbinding en de grens tussen Canada en USA. Een aantal jaren geleden was het mogelijk de brug gratis over te steken. Tegenwoordig willen de Amerikanen een vergoeding van $6. Amerikaanse dollars wel te verstaan. Met deze gelden wordt het onderhoud van de brug voorzien. Gelukkig zijn de Canandezen een stuk vriendelijker en mag je gratis terug naar Canada. Rare regel van die Amerikanen. De Amrikaanse zijde is dan niet zo mooi, maar wel een bezoek waard. Tip: bezoek 'Goat-Island'. Het is wel een stukje lopen, maar je staat dan wel tussen de Amerikaanse stralen in en het is er minder druk! Rainbow-bridge.jpg (10119 bytes)

 

MaidofMist.jpg (6056 bytes) Veel toeristen laten zich verleiden om mee te varen met de 'Maid of Mist'. Voor $10 wordt je natter dan zeikenat. De illussie om foto's te maken of te filmen kunnen meteen weer worden vergeten. Beneden in die kom van de Horshoe falls is een constante werveling van de kleine waterdruppels die het fotograferen en filmen onmogelijk maken. Als souvenir mag je je regenjas houden, maar ondanks dat heb ik genoeg mensen bijzonder nat van die boot zien afkomen.

CND-NiagaraFalls.jpg (4278 bytes)

Het 's avonds bieden de Niagara watervallen een mooi schouwspel. Met behulp van lampen worden de watervallen in verschillende kleuren verlicht. Deze beginnen bij zonsondergang en duren meestal tot middernacht in de zomer.

 

Webcam-links.

Hieronder een tweetal webcam links naar de Niagara watervallen.

De Amerikaanse Niagara Falls. Vanaf een toren, 360 graden meekijken. Deze cam kan maximaal 24 uur oud zijn.

De Canadese Niagara Falls. Deze camera is live! Dag en nacht.

 

Andere reisverslagen:

Dahab, Egypte met fotopagina.

Toronto, Ontario, Canada met virtuele rondgang.

Of gewoon terug naar home.