recreatie

             

Fam. J. Habets/stacaravanverhuur

Heerlerweg 81, 6367 AB Voerendaal (NL)

Camping in Belgische Ardennen nabij La Roche
tel.045-5754003

email hbtsjm@cuci.nl

Stacaravan

Camping

Prijslijst

Route

Recreatie

Recreatie in de omgeving!

De Camping Petite Suisse biedt volop mogelijkheden tot recreatie in de unieke omgeving, met z'n welhaast onbeperkte mogelijkheden voor rustzoekers en actieve natuurliefhebbers. Dit hart van de Ardennen is een ideaal oord voor: wandelaars, fietsers, kampeerders, bergbeklimmers, kanovaarders, ruiters en vissers.Wat dacht u van een kanotocht of rafting op de Ourthe ? Of een mountainbiketocht over de smalle paadjes door de uitgestrekte bossen ? Bij Petite Suisse kunt u mountainbikes huren. Een tocht door de directe omgeving is een ware belevenis. Er zijn ook talrijke toeristische attracties in de omgeving, zoals de druipsteengrotten van Han of het oudste stadje van Belgie, Durbuy. Liefhebbers kunnen de abdij van Rochefort bezoeken, waar men kan proeven van een van de beroemde trappistenbieren.Men kan op safari gaan in het nabijgelegen pretpark van Stavelot-Coo, waar onder meer een achtbaan, een kartingroute en een kabelbaan aanwezig zijn. In Vielsalm vindt men het overdekte zwemparadijs van Sunparks.

In het nabij gelegen stadje La Roche kunt U lekker eten in talloze restaurantjes en er rijdt een toeristisch treintje door de stad.(van mei t/m september).In La Roche en Ardenne bevindt zich ook een wildpark en zijn er diverse museau te bezoeken o.a.het museum van "de slag om de ardennen", " pottenbakkerij", "maalderij(watermolen)" en "hamrokerij".

In de buurt zijn er diverse markten te bezoeken waar ondermeer Ardense specialiteiten worden verkocht.Gedurende een winter met de nodige sneeuw wordt het natuurlandschap van de hoge Ardennen een waar wintersportcentrum. Op zo'n moment komen skiers en langlaufers ruim aan hun trekken.